Venturesome + - Changed The Locks

Lugnet innan stormen

Lugnet innan stormen
Nu har jag precis bokat boende i vimmerby inför helgen! Jag sitter här med mitt kaffe i och blir bländad i ansiktet av den typiska juni morgonsolen som kikar in igenom de stora fönstren i köket. Alla barnen är på skolan och lekis och Monica Zetterlund på vinyl hörs från vardagsrummet. Dörren står på glänt och ibland stämmer fåglarna in med Monicas sång och man känner lukten av sommar som färdas med vinden utanför. 

Jag försöker ta in lugnet och känslan av ro, som sällan infinner sig efter det att man börjar ploppa ut ungar. Jag tänker, kan det någonsin vara så här lugnt omkring mig igen? 
Jag tror nästan inte det, och det kommer absolut inte att vara såhär lugnt under helgens bravader. Vi ska nämligen till astrid lindgrens värld i vimmerby i helgen med min brorsa och hans familj och alla hundratusen ungar. Missförstå mig inte, jag är superexalterad och peppad på att åka dit, det är bara det att ibland slits man mellan två världar. I den ena världen har man fullt upp konstant, springer runt och lekerkul med barnen eller kollar på föreställningar med utklädda vuxna som låtsas vara fiktiva barn från åttiotalet. Och i den andra världen sitter man med ett glas vin och röda läppar på en rökig jazzbar i någon källarlokal inne i stockholm. 

Jag antar att jag kan fortsätta drömma om jazzbaren, för jag är tydligen fast i den första världen ett tag till. Men jag kan nöja mig med det så länge som jag får stunder som idag när jag blir påmind om att den andra världen existerar någonstans där ute. Nu måste jag sluta dagdrömma, jag hör tvättmaskinen pipa nere ifrån källaren och det är väl bäst att ta i tu med den innan jag måste åka och handla inför helgen.